Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Umělá inteligence na olympiádě v Paříži 2024

Olympijské hry v Paříži 2024 se staly nejen oslavou sportu, ale i technologickou výkladní skříní současných inovací. Jednou z nejvýznamnějších oblastí, kde technologie hrají klíčovou roli, je použití umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML) při analýze výkonů sportovců. Tyto technologie poskytují nové možnosti pro optimalizaci tréninků, prevenci zranění a zlepšení taktických strategií. Zajímalo by vás, s čím vším sportovcům AI pomáhá, nebo byste se rádi do tohoto oboru více ponořili a našli zde třeba i novou práci? Vybrali jsme pro vás největší zajímavosti o AI na olympiádě v Paříži a navíc máme i super-zajímavé pracovní pozice!

Olympiada1

Sběr dat a jejich analýza

Kdo doběhl první a kdo zasáhl terč nejpřesněji – bez AI to už nejde. Jedním z nejdůležitějších aspektů využití AI ve sportu je sběr a analýza dat. Sportovci jsou vybaveni nositelnými zařízeními a senzory, které monitorují jejich fyziologické a biomechanické parametry. Tyto senzory měří například srdeční tep, rychlost, zrychlení, a další důležité údaje během tréninků a závodů. A co víc? Na jejich výrobě se podílejí i HW vývojáři z České republiky.

Videozáznamy pak jsou analyzovány pomocí pokročilých algoritmů strojového učení, které identifikují klíčové pohybové vzory a techniky. Tento přístup umožňuje trenérům a sportovcům detailně analyzovat jejich výkony, identifikovat silné a slabé stránky a přijímat informovaná rozhodnutí o dalším tréninku. Tento obor je pak doménou několika špičkových firem a jejich IT specialistů z Brna. Bavilo by vás vyvíjet SW právě pro měření a analýzu výkonů ve sportu?

A konečně jsou tu Velká data. Tzv. big data z různých zdrojů jsou zpracovávána a integrována, což umožňuje hlubší a komplexnější analýzu výkonů v reálném čase. A i pozice zaměřené právě na Big Data pro vás máme.

Olympiada2
Olympiada3

Personalizované tréninkové programy

Díky specializovaným analytikům, na základě analýzy shromážděných dat mohou být vytvářeny personalizované tréninkové programy. AI systémy hodnotí individuální potřeby a schopnosti každého sportovce, čímž umožňují optimalizaci tréninkových metod a technik. Tyto programy mohou být upravovány v reálném čase, aby reflektovaly aktuální kondici a pokroky sportovce, což vede k efektivnějšímu tréninku a lepším výsledkům.

Pokud by vás tak lákali právě role, kde se IT prolíná s lékařskou péčí či se zdravotnictvím a tyto obory propojuje, jste na správném místě – co třeba přímo AI Developeři?!

Dalším klíčovým přínosem AI a ML je predikce a prevence zranění. Systémy založené na umělé inteligenci monitorují rizikové faktory a na základě analýzy dat předpovídají potenciální zranění. Trenéři a zdravotníci mohou pak přijmout preventivní opatření, například upravit tréninkové zatížení nebo implementovat specifické rehabilitační programy. Tím se snižuje riziko zranění a sportovci mohou udržovat vysokou úroveň výkonu po delší dobu.

To samozřejmě vyžaduje okamžité zpracování dat s vysokou přesností a okamžitou dostupností – na své si tak přijdou Site Reliability Specialisté a systémoví administrátoři.

Olympiada4
Olympiada5

Taktická analýza a strategie

V oblasti taktické analýzy a strategie poskytuje AI výhodu v analýze soupeřů a plánování zápasů. Algoritmy strojového učení zpracovávají data o výkonech soupeřů a vytvářejí modely jejich chování. Na základě těchto modelů mohou trenéři vyvíjet efektivní taktické strategie a simulovat různé scénáře zápasů. To umožňuje lepší přípravu a přizpůsobení se různým situacím během soutěže.

I zde přichází ke slovu vývojáři z Brna. Kromě samotné funkčnosti je zde totiž důležité i maximálně uživatelsky přívětivé zobrazení. A právě to je doména front-end vývojářů či UI/UX designérů.

Použití mobilních aplikací a nositelných zařízení poskytuje okamžitou zpětnou vazbu sportovcům a trenérům během tréninků a soutěží. Tato zařízení poskytují informace v reálném čase, což umožňuje rychlé úpravy techniky a strategie. Sportovci tak mohou okamžitě reagovat na své výkony a optimalizovat je během samotného tréninku nebo soutěže.

A právě samotný mobilní vývoj je snad nejdynamičtěji se rozvíjejícím se odvětvím v IT. Právě pro to je v současnosti mimořádná poptávka po React Native a mobilních vývojářích. Pokud hledáte perspektivní oblast, které se věnovat, je toto cesta přesně pro vás.

Olympiada6
Olympiada7

Olympijské hry v Paříži 2024 ukázaly, jak mohou umělá inteligence a strojové učení transformovat sportovní trénink a soutěžení. Tyto technologie poskytují nejen hlubší vhled do výkonů sportovců, ale také zlepšují jejich přípravu, prevenci zranění a taktické plánování. Díky nim mohou sportovci dosahovat svých maximálních výkonů a zároveň minimalizovat rizika spojená s vysokou zátěží a soutěžním stresem.

Navíc jde o mimořádně zajímavou oblast, ve které hledat nové kariérní uplatnění. Pokud vás tedy zajímají nové možnosti práce v IT (a třeba právě i v oblasti umělé inteligence), využijte naší službu Zasílání nabídek práce. Aktivujte si svého agenta ještě teď!


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte si zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo