Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Dokončil/a jsem školu a nemám praxi, co s tím?

Každý absolvent se někdy ocitl v situaci, kdy hledá práci, ale nemá dostatečnou praxi. I když to může vypadat jako velká překážka, existuje mnoho způsobů, jak ji překonat a získat svou vysněnou práci. Tak nezoufejte! Přinášíme hned několik tipů, které pomohou se začátkem nastartování vaší kariéry.

Vylepšete svůj životopis

1)  Vylepšete svůj životopis a motivační dopis

Prvním krokem je mít dobře napsaný životopis a motivační dopis. Lehce se to říká, hůře ale píše, pokud nevíte, co by měly obsahovat. Pomoci vám může náš článek Jak napsat životopis? nebo Jak napsat motivační dopis?. Především se zaměřte se na své dovednosti, vzdělání a jakékoli relevantní zkušenosti, které jste získali během studia, například:

Networking

 

2)  Zaměřte se na networking

Věděli jste, že navazování a budování profesních kontaktů vám může otevřít dveře k pracovním příležitostem, které byste jinak možná nenašli?

Získejte praxi

 

3)  Získejte praxi během studia nebo přemýšlejte o dalším vzdělávání

Pokud ještě studujete nebo právě dokončujete studium, snažte se získat co nejvíce praktických zkušeností:

Pokud nemáte dostatečnou praxi, může být užitečné pokračovat v dalším vzdělávání:

Zkuste výběrová řízení

 

4)  Zúčastněte se výběrových řízení

Nebojte se přihlásit na výběrová řízení i na pozice, kde je požadována praxe:

Pomohly Vám zmíněné tipy? Stačí si už jen vybrat, kde začít. Pro další rady a zajímavosti sledujte náš blog. Vřele doporučujeme nastavit si rovnou i rozesílku nových příležitostí, aby vám žádná nabídka pro absolventy neutekla. Přejeme mnoho úspěchů v hledání!


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete váš životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo