Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Drony s umělou inteligencí mohou brzy zabránit lesním požárům

Novinky ze světa IT

Představte si tým dronů, které spolupracují jako roj ptáků nebo včel, a místo hledání nektaru bojují s lesními požáry. Výzkumníci ve Velké Británii vyvíjejí autonomní drony, řízené umělou inteligencí (AI), které by mohly pracovat společně na detekci a hašení ohňů dřív, než přerostou v nekontrolovatelné požáry. Tento průlomový projekt kombinuje moderní bezpilotní technologie s tzv. "swarm engineeringem" – kolektivní spoluprací robotů.

Budoucí drony nebudou jen detekovat ohniska, ale díky své kapacitě a autonomii je dokážou i uhasit – a to vše bez zásahu člověka. Tato technologie by mohla zásadně změnit způsob, jakým bojujeme s požáry, a výrazně zlepšit naši schopnost předcházet katastrofám.




Pozice, které by Vás mohli zajímat

C# Developer po celé České republice
Java programátor pro celou ČR

DevOps engineer celá republika



Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo