Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Potřebuje průmysl umělou inteligenci?

Také máte pocit, že dnes narazíte na umělou inteligenci (AI) doslova všude? Tento trend se nevyhnul ani strojnímu průmyslu, kde AI stále více proniká do výrobních procesů. Někdy to dokonce vypadá, že bez ní už nevyrobíte ani šroubek. Kde se ale tyto technologie používají nejčastěji a kde teprve zažijí boom? To se dozvíte v našem článku!

Jak je to se statusem studenta

AI Vás o práci nepřipraví

Umělá inteligence proniká do mnoha oblastí našeho života a neustále se diskutuje, které profese by mohla časem nahradit. Dobrou zprávou ale je, že masivní propouštění dělníků zatím nehrozí.

AI a strojové učení se dnes využívají hlavně k posílení bezpečnosti a zrychlení automatizace, ale stále potřebují lidský dohled. Typicky AI vykonává rutinní činnosti, zatímco člověk kontroluje kvalitu, nebo naopak.

Toto partnerství funguje na principu vzájemného doplňování a zajišťuje vyšší efektivitu a bezpečnost.


Technologie jako bezpečnostní pojistka

V oblasti IoT a vzdáleného řízení má AI také své místo. V IoT systémech propojuje různé stroje a zařízení, čímž usnadňuje jejich správu. AI může monitorovat síť a automaticky řídit provoz. Lidská kontrola je však stále nezbytná, aby se předešlo nepředvídatelným situacím, které by mohly narušit výrobu.

Ve vzdáleném řízení má AI často roli „pojistky“, kdy sleduje práci operátora a upozorňuje na chyby nebo rizika. Například software na rozpoznávání obrazu kontroluje, zda zaměstnanci používají ochranné pomůcky, a pokud ne, systém sám upozorní odpovědné osoby.


Pozice, které by Vás mohli zajímat

CNC Frézař celá Česká republika
Operátor výroby pro celou ČR

Elektromechanik celá republika



Jak si najít první práci po škole

Budoucnost není tak temná

Přestože se umělá inteligence stává nedílnou součástí moderního průmyslu, obávané scénáře, ve kterých roboti převezmou kontrolu nad světem, jsou stále daleko.

Momentálně nám AI pomáhá zvyšovat efektivitu, automatizovat rutinní úkoly a podporuje bezpečnost. Navíc poskytuje nové příležitosti k inovacím, které by bez pokročilých algoritmů nebyly možné.

Namísto obav bychom měli AI vnímat jako nástroj, který lidem umožňuje pracovat rychleji, bezpečněji a s lepšími výsledky.


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo